SHIRUTO

BElixz SHIRUTO

Adakah anda rasa hairan kenapa selalu nampak orang post SHIRUTO testimonials di Facebook, Instagram, TikTok dan YouTube? Betulkah testimonials yang mengejutkan? Kalau anda mempunyai banyak soalan tentang SHIRUTO, di sini lah saya akan cuba menjawab semual soalan anda. So anda mesti cuba membaca blog saya secara terperinci sampai akhir ya. Jika anda masih ada soalan lain, sila menghubungi saya melalui WhatsApp atau Facebook Messenger.

Acara Pelancaran SHIRUTO di Malaysia

Sila tonton video di atas untuk mengetahui lebih lanjut tentang SHIRUTO, ini adalah pembentangan oleh Dr Inagawa dari Jepun semasa acara pelancaran SHIRUTO. Dalam video 45 minit ini, Dr Inagawa menerangkan tentang penyelidikan beliau mengenai IP-PA1 secara terperinci yang akan membantu anda memahaminya dengan lebih baik.


AMARAN

Company kami amat risau kerana kami mendapati peningkatan SHIRUTO tiruan di SHOPEE, LAZADA dan sebagainya. Customers dinasihatkan supaya jangan membeli produk BE International dari Shopee Lazada, untuk mengelakkan terbeli produk tiruan / palsu. Jika anda membeli produk dari Shopee Lazada dan lain-lain, syarikat kami tidak memberikan jaminan ke atas pembelian tersebut. Jadi anda kenalah membeli produk dari authorize agent untuk mendapat produk 100% original, kerana ia dimakan oleh kita atau orang kesayangan kita, kita kenalah menjaga kesihatan kita semua.

PS : Syarikat kami memang melarang agent2 menjual produk di Shopee Lazada, so sellers di sana biasanya bukan agent kami, ia sellers tiruan dari China.

SHIRUTO tiruan

BMW BE International

Hi, selamat datang ke blog kami, kami ialah Sherry dan Brian, sekarang kami adalah ejen berperingkat Diamond Council Ambassador (DCA) di BE International. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau nak beli atau memerlukan brochure dan harga SHIRUTO, sila klik butang di bawah untuk WhatsApp saya atau hubungi saya melalui Facebook Messenger ๐Ÿ˜Š


Apa itu SHIRUTO?

Apa itu SHIRUTO?

Ia diperbuat daripada perahan gandum yang dikumpul daripada proses penapaian proprietari. Ramuan uniknya IP-PA1 adalah vitamin yang amat diperlui untuk sistem imun kita. Ia mengikat reseptor permukaan makrofaj (TLR4) dan terbukti dapat mengaktifkan semula makrofaj. (sila rujuk gambar di bawah)

SHIRUTO - IP-PA1 and macrophage

SHIRUTO dihasilkan melalui kaedah pemprosesan yang unik dan dipatenkan yang direka untuk memastikan prestasi optimum untuk IP-PA1.

SHIRUTO Proses Penapaian dan Pengekstrakan Berpaten

Imej di atas menunjukkan bahawa cara IP-PA1 diekstrak, cara ia mengaktifkan Makrofaj dan sistem imun, dan manfaat kesihatannya kepada badan kita.

Proses penanaman dan penapaian yang unik telah dipatenkan dalam lebih daripada 10 negara seperti Jepun, Amerika Syarikat, Australia, Eropah, Kanada, China, Korea, India, Singapura, Israel, Taiwan, Russia, dan lain-lain.

what is Macrophage

Apa itu Makrofaj? Mengapa ia penting?

Makrofaj ialah sejenis sel darah putih yang dapat mengesan, fagositosis dan pemusnahan bakteria/mikroorganisma dan organisma berbahaya yang lain. Bersama-sama dengan sel dendritik, mereka adalah yang paling utama di kalangan sel yang membentangkan antigen, peranan penting dalam memulakan tindak balas imun. Makrofaj adalah fagosit profesional dan sangat khusus dalam penyingkiran sel mati atau mati dan serpihan selular.

Makrofaj penting dalam penyembuhan luka. Mereka menggantikan neutrofil polimorfonuklear sebagai sel utama dalam luka pada hari kedua selepas kecederaan. Tertarik ke tapak luka oleh faktor pertumbuhan yang dikeluarkan oleh platelet dan sel lain, monosit dari aliran darah memasuki kawasan tersebut melalui dinding saluran darah.

Mengapakah makrofaj perlu diaktifkan?
Makrofaj yang diaktifkan secara klasik ini adalah komponen penting pertahanan perumah, tetapi pengaktifannya mesti dikawal ketat kerana sitokin dan mediator yang dihasilkannya boleh menyebabkan kerosakan tisu perumah.

Fungsi:
1. Boleh melindungi badan
2. Mengimbangi sistem imun
3. Membuang sel-sel penuaan dan berpenyakit
4. Membaiki sel

Makrofaj boleh ditemui di hampir semua organ dalam badan, termasuk hati, otak, tulang, dan paru-paru; mereka mempunyai fungsi tertentu dalam setiap organ.

sumber :
www.cancer.gov/publications/dictionaries/cancer-terms/def/macrophage#:~:text=Listen%20to%20pronunciation,of%20other%20immune%20system%20cells.
https://en.wikipedia.org/wiki/Macrophage

Steps of a macrophage ingesting a pathogen

Imej di atas adalah langkah-langkah bagaimana Makrofaj menelan Patogen.

a. Ia ditelan oleh fagositosis, fagosom terbentuk
b. Percantuman lisosom dengan fagosom menghasilkan fagolisosom; patogen dipecahkan oleh enzim
c. Bahan buangan dibuang atau diasimilasikan (yang terakhir tidak digambarkan)
bahagian:
1. Patogen
2. Fagosom
3. Lisosom
4. Bahan buangan
5. Sitoplasma
6. Membran sel

Sumber:
https://en.wikipedia.org/wiki/Macrophage

Bagaimana Makrofaj Menjadi Buruk?

Makrofaj kadangkala boleh menjadi "buruk" atau menjadi tidak berfungsi disebabkan oleh sebab di bawah:

Keradangan kronik: Keradangan yang berpanjangan atau kronik boleh menyebabkan makrofaj menjadi terlalu aktif dan menghasilkan terlalu banyak molekul isyarat yang dipanggil sitokin. Ini boleh menyebabkan keradangan kronik dan menyumbang kepada perkembangan pelbagai penyakit.

Jangkitan: Sesetengah jangkitan, seperti HIV, boleh mengubah fungsi makrofaj dan menjadikannya kurang berkesan untuk melawan jangkitan.

Faktor genetik: Faktor genetik tertentu boleh menyebabkan makrofaj berfungsi dengan tidak betul dan menyumbang kepada perkembangan penyakit seperti gangguan autoimun.

Faktor persekitaran: Pendedahan kepada toksin persekitaran dan bahan berbahaya lain juga boleh mengubah fungsi makrofaj dan membawa kepada masalah dalam sistem imun.

Bagaimana mengekalkan Makrofaj yang aktif?

  • Makan diet sihat yang kaya dengan buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan berasaskan tumbuhan boleh membantu menyokong fungsi imun yang sihat.
  • Bersenam dengan kerap boleh membantu meningkatkan sistem imun.
  • Tidur yang cukup adalah penting untuk mengekalkan sistem imun yang sihat.
  • Cuba elakkan rokok kerana ia boleh melemahkan sistem imun dan menjejaskan fungsi makrofaj.
  • Tekanan kronik akan melemahkan sistem imun kita dan menjejaskan fungsi makrofaj. Jadi melibatkan diri dalam aktiviti mengurangkan tekanan, seperti yoga atau meditasi, boleh membantu menyokong fungsi imun yang sihat.

Sherry & Brian

Sila klik untuk menghubungi saya

3 arrow down
WhatsApp button EN
Facebook Button EN

Report Ujian Klinikal IP-PA1

1.) IP-PA1 terbukti secara klinikal yang mampu mengaktifkan Makrofaj. Ia mampu mengaktifkan makrofaj 1,000 kali lebih berkesan daripada beta glucan dan bakteria asid laktik

IP-PA1 mengaktifkan aktiviti makrofaj

2.) IP-PA1 terbukti secara klinikal mampu melindungi badan kita dengan mengurangkan kematian akibat parasit - jangkitan Toxoplasma Gondii dan juga mengurangkan dermatitis (masalah kulit) sehingga 71%

SHIRUTO Melindungi Badan

3.) IP-PA1 terbukti secara klinikal yang mampu mengurangkan reaksi alahan

SHIRUTO Mengurangkan tindak balas alahan

4.) IP-PA1 terbukti secara klinikal yang mampu mengurangkan Kolesterol tinggi dengan berkesan.

SHIRUTO Mengurangkan kolesterol tinggi secara berkesan
Macrophage-cholesterol-efflux-routes-and-relative-contributions-to-cholesterol-efflux-by

5.) IP-PA1 terbukti secara klinikal mampu mengurangkan Ulser Gastrik

SHIRUTO Mengurangkan ulser perut

6.) IP-PA1 terbukti secara klinikal yang mampu membaiki sel penghasil insulin dan mengekalkan pengeluaran insulin (diabetes jenis 1) untuk melambatkan wabak penyakit

SHIRUTO Membaikpulih sel penghasil insulin

SHIRUTO Testimoni

SHIRUTO sudah membantu ribuan customers meningkati kesihatan mereka, di sini saya akan share sedikit testimoni pengguna SHIRUTO, jika anda nak testimonials untuk issue kesihatan yg tidak didapati di sini, sila menghubungi saya, saya akan hantar testimoni yg anda nak.

SHIRUTO testimoni
SHIRUTO ๆฟ•็–น Eczema

Ini testimoni dari Scarlett (Hong Kong), dia mengalami masalah Ekzema sudah bertahun-tahun, selepas dia mengambil SHIRUTO selama 1 setengah bulan, kita boleh nampak masalah kulitnya sudah menjadi lebih baru.

SHIRUTO skin problem

Kulit sensitif Danny telah membuatnya trauma selama lebih dari 10 tahun. Selepas dia mengambil produk kami selama 4 bulan, kulitnya bertambah baik.

SHIRUTO ๆฟ•็–น Eczema
SHIRUTO testimonial - skin problem

Testimoni di atas dikongsikan oleh Rachel dari Singapura, dia sudah menghadapi masalah sensitiviti kulit lama. Kawan dia syorkan dia cuba produk kami, dia mengambil 2 sachet setiap hari, kita boleh nampak masalah kulit dah pulih dekat 100%.

SHIRUTO helps improve cracked dry skin

Dah lama dia hadapi kulit kering merekah dan tiada apa yang dapat membantunya, selepas dia mencuba produk kami, kulitnya menjadi lebih baik dan seperti kulit biasa sekarang.

SHIRUTO Psoriasis ็‰›็šฎ่—“
SHIRUTO sensitive skin problem

Pakcik ni hadapi masalah kulit lebih 20 tahun, dah cuba macam-macam cara tapi tiada yang dapat membantu. Saudaranya membeli satu set untuk dia cuba, dengan hanya 2 sachets sehari. Kita boleh lihat kulit beliau telah pulih dengan pesat dalam masa sebulan sahaja.

SHIRUTO promotes hair grow

SHIRUTO menggalakkan pertumbuhan rambut

SHIRUTO Jaundice ้ปƒ็–ธ็—…

Pelanggan ini menghadapi masalah Jaundice dan dimasukkan ke hospital, selepas mengambil produk kami sebanyak 4 sachets sehari untuk selama 2 hari, kami dapat melihat peningkatan dalam dirinya.

SHIRUTO helps red eye problem

Ia membantu pelanggan ini menyembuhkan masalah mata merahnya selepas 2 jam.

SHIRUTO ๅคง้ขˆ็–ฑ

Anak perempuan pelanggan ini pulang dari China semasa Tahun Baru Cina. Dia perasan bahawa leher anak perempuannya bengkak dengan teruk.

Keesokan harinya pergi ke pakar di Melaka untuk CT scan, doktor diagnose itu Thyroid, tapi tak perlu makan ubat buat masa ini, doktor pun cakap tak hilang.

Dia mula mengambil produk kami 2 sachet setiap hari selama 3 minggu, Tiroid telah bertambah baik dengan ketara.


IP-PA1 ialah bahan pertama dan satu-satunya yang diiktiraf oleh CIITRA di Jepun

SHIRUTO CIITRA

SHIRUTO Quality Certification

Pensijilan Kualiti SHIRUTO

GMP Certified : Strict and high standard manufacturing process

HALAL Certified : Muslim-friendly

Natural botanical ingredients : Vegetarian-friendly


stress level

Saya rasa semua orang akan bersetuju bahawa mempunyai tidur yang cukup, makan sihat, kerap mencuci tangan dan vaksinasi sepenuhnya adalah cara yang sangat asas dan berkesan dalam melindungi kita daripada serangan virus dan kuman.

Tetapi tabiat kita dan cara kita menghabiskan hari kita boleh memberi kesan kuat pada sistem imun kita. Tahap tekanan kita, kekerapan anda minum, berapa banyak senaman yang kita lakukan, dan juga udara yang kita sedut boleh menjejaskan imuniti kita.

Jangan sekali-kali mengabaikan tekanan, kerana tekanan boleh menjejaskan imuniti kita menurut Institut Kanser Kebangsaan, mengalami tekanan akan menyebabkan otak menghasilkan jumlah hormon kortisol yang lebih tinggi, yang menjejaskan fungsi sel T yang melawan jangkitan.

Jika anda menghadapi tekanan, sila dapatkan sokongan daripada keluarga dan rakan anda, belajar merehatkan diri melalui yoga atau meditasi boleh membantu meredakan tahap tekanan.


SHIRUTO robot

Frequently Asked Questions (FAQ)

Apakah kandungan SHIRUTO?
โžฅ Ia adalah pengekstrakan gandum yang dikumpul daripada proses penapaian proprietari yang dipatenkan di lebih 10 negara.


Cara Pengambilan SHIRUTO
โžฅ Syarikat kami mengesyorkan orang dewasa mengambil 2 hingga 4 sachets sehari, untuk kanak-kanak (berumur 1 tahun ke atas) adalah 1 sachet sehari. Adalah disyorkan untuk mengambil secara lisan atau dicampur dengan air (kurang daripada 40ยบC)


Apakah kebaikan SHIRUTO?
โžฅ Untuk kanak-kanak, ia membantu meningkatkan imuniti mereka dan mengurangkan kemungkinan jatuh sakit.
โžฅ Bagi orang dewasa, ia membantu mengurangkan alahan dan mempercepatkan masa pemulihan semasa sakit
โžฅ Bagi warga emas, ia membantu meningkatkan imuniti dan mengurangkan jangkitan bakteria


Macam mana nak beli SHIRUTO?
โžฅ Sangat disyorkan untuk membeli daripada ejen sah dari BE International. Anda boleh membeli daripada saya kerana saya ialah Diamond Council Ambassador (DCA) di syarikat BE International. Sila klik butang dalam laman web ini untuk menghubungi saya.


SHIRUTO halal kah?
โžฅ Ya, ia 100% halal, kami ada sijil halal.


SHIRUTO dari mana?
โžฅ Ia adalah 100% dari Jepun. Produk dari Jepun berkualiti terbaik!


Kenapa saya tidak dapat mencari produk ini di Jepun semasa percutian saya?
โžฅ Produk ini dibawa masuk oleh syarikat kami BE International, kilang di Jepun mengeluarkan SHIRUTO ini untuk dipasarkan oleh syarikat kami. Itulah sebabnya anda tidak dapat mencari produk ini di kedai Jepun tempatan.


Adakah SHIRUTO Fake di luar sana?
โžฅ Ya, terdapat ramai penipu yang menjual produk kami secara online di Shopee Lazada dan lain-lain, mereka menjualnya pada harga yang lebih rendah untuk menarik pelanggan. Syarikat kami tidak membenarkan ejen / ahli menjual di Shopee Lazada, maksudnya penjual sana adalah 100% bukan dari BE International. Fake produk ini adalah serbuk ungu biasa dimasukkan ke dalam sachet untuk menipu pembeli. Pelanggan yang membelinya tidak akan mendapat hasil yang mereka inginkan kerana TIADA IP-PA1 dalam SHIRUTO palsu. (Sila lihat di bawah pengisytiharan khidmat yang diterbitkan oleh BE International)

Solemn Declaration

DCA Sherry

Mengapa anda perlu membeli daripada saya?

Hi, nama saya Sherry, saya adalah ejen berperingkat Diamond Council Ambassador (DCA) dalam syarikat BE International. Saya menyertai syarikat ini sejak 1hb Jun 2018, saya telah melayani ratusan pelanggan dari Malaysia dan luar negara. Saya benar-benar percaya saya akan dapat membantu anda juga ๐Ÿ˜Š

Sila klik butang di bawah untuk menghubungi saya ๐Ÿ˜Š

3 arrow down
WhatsApp button EN
Facebook Button EN

Aulora pants Facebook page

Ini adalah Facebook page kami, tapi kebanyakan dalam bahasa cina. Anda boleh message saya untuk mendapatkan testimoni yg anda cari.


Produk lain dari BE International

Aulora pants Banner BM